x
Vanja Santos: Black Is Beautiful

Vanja Santos
Black Is Beautiful

Vanja Santos: Black Is Beautiful

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 15.11.2013
Anmeldt af
Torben Holleufer

Vanja Santos er en smagssag. Sangerinden, der har boet en årrække i Danmark, har noget af den samme tilgang til sin sang som en Annisette. Og det er jo umiddelbart meget godt. Men så er der altså også de steder, hvor den krænger over og i hvert fald for undertegnede mister noget. Er knap så sublim.

Her er en rundtur til en række af MPB-musikkens klassikere, kendt fra stjerner som Jobim, Elis Regina, Milton Nachimento, Marcos Valle og Chico Buarque. Og Vanja Santos fortolker loyalt med nogle af den danske jazz' fineste musikere, såsom pianisten Thomas Clausen og bassisten Mads Vinding. At pladen er indspillet i Danmark, ville man altså ikke have anet, for så tæt på forbillederne er vi. Men det er måske også pladens problem.

For ud over Vanja Santos' helt egen nasale stemmeføring og de i forhold til tidligere langt mere kontrollerede udflugter ud i stemmens krinkelkroge, er musikken ret ufarlig og stueren. Så vi i stedet for en plade med noget på spil står med en flot, ja behagelig, plade med standards, som skylder Elis Regina en masse, men ikke har sin helt egen vedkommende originalitet. Selv om hun da gør det godt, som på Edu Lobos Upa Neguinho, som netop Regina gjorde berømt og Santos fortolker loyalt, mens bandet virkelig følger hende til dørs.

Jeg ved, at Vanja Santos kan meget mere. Farlighed og originalitet søges. Ikke bare veludførte covers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA