x
Tamikrest: Chatma

Tamikrest
Chatma

Tamikrest: Chatma

GAFFA

Album / Glitterbeat
Udgivelse D. 16.11.2013
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der er gang i udgivelserne fra Sahara. Musikerne, der før i tiden var at finde i Kidal og Adrar des Ifoghas midt i Sahara er konstant i eksil, for hjemme hersker stadig lovløse tilstande. Så der er masser af blues i hjerterne, men også inspiration til at løse op for frustrationerne med rendyrket rock. Og det er lige, hvad Tamikrest har gjort på denne formidable plade.

Tamikrest er et af topnavnene fra den klan, som gav os bands som Tinariwen og Terakaft. Og med den nye stjerne, Bombino, til at skrue seriøst op for forstærkerne, er det som om de tidligere så tilbagelænede beduiner har sat kamelen op i gear og dropper den sidste rest af forsigtighed. Og mine damer og herrer: Ousmane Ag Mosa fra Tamikrest spiller en seriøs rockspade! Resultatet er blevet en lyd, hvor vi stadig har den umiskendelige vibe fra ørkenen, men det tidligere så vuggende beat er blevet til en dansende fest, der i den grad er iørefaldende og smittende.

Ligesom den fra Tinariwen ankommende sangerinde, Wonou Walet Sidati, leverer så meget autenticitet og kvindelig atmosfære, at vi får et vue tilbage til den tinde-musik fra kvinderne, som var hele musikkens oprindelse på lokaliteten midt i den enorme ørken.

Chatma er en af de bedste plader fra Sahara, jeg nogensinde har hørt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA