x
Synd & Skam: Center

Synd & Skam
Center

Synd & Skam: Center

GAFFA

Vinyl + download / Escho
Udgivelse D. 07.11.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

"Jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se, jeg kan se dine struttende bryster / under kjolen", lyder den skingrende ligefremme tankestrøm fra Synd og Skam-frontmand Asger Hartvig på De Hænder. En mand i topform – og en skæring, undertegnede har set utrolig meget frem til blive nedfældet på vinyl (efter utallige afspilninger af den fandenivoldske optagelse fra P6 Beats arrangement i Koncerthuset). Og hold da k*** et groove. Det er rytmisk primalt, og der er skåret ind til benet.

Synd og Skams anden halvdel af deres debutalbum Center (første del Lad Mig Falde Ind Til Dig udkom tidligere i år) er overordnet en sprælsk, levende og aldrig kedelig fragmenteret avantgardistisk rock-sag. Den starter a cappella med en skarp reciterende Hartvig, mens Kategori med sin tunge monotone figur fremstår særligt halsende og intens: "Halter ned ad gaden med halen mellem benene", lyder det, mens trommerne konstant forsøger at følge med. Ud over det anarkistiske lydbillede, der ofte dominerer Center, så dukker den melodiske Op Ad Dine Lår pludselig op. Dejlige blæserfigurer med velarrangerede guitar-kontrapunkter.

Som en helhed er Center muligvis en af de mest interessante og alsidige dansksprogede udgivelser længe, hvor den vanvidsbetonede energi af kønsdrift, intimitet og galskab rammer noget nær plet, lige mellem libidoen og organet under dit (struttende) venstre bryst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA