x
Toy: Join the Dots

Toy
Join the Dots

Toy: Join the Dots

GAFFA

Album / Heavenly
Udgivelse D. 09.12.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Noget nær præcis 12 måneder efter deres gode, men også flagrende debut vender det Londonbaserede kraut-/psychrock-band TOY tilbage med mere fra samme skuffe. Og så alligevel ikke helt.

Når man hører You Won't Be The Same og To A Death Unknown, er der en poppet Madchester-vibe, man ikke har hørt fra TOY tidligere, og selvom Tom Dougall ikke har verdens mest inspirerende vokal, klæder det faktisk bandet.

Hvis man er til det mere tunge og stenede, er det syv minutter lange instrumentale åbningsnummer Conductor en tour de force udi det repetitive og svævende, med intense trommer og masser af plads til at lade guitarerne fylde og flyde ud. Med vokal, men i samme stil og længde, er titelnummeret og lukkeren Fall Out of Love, hvor masser af intensitet og musikalske nuancer cementerer dem som nogle af albummets stærkeste tracks.

De næsten Joy Division'ske Endlessly og Left To Wonder holder en høj kvalitet på albummets anden halvdel og viser TOY som et skarpere og mere interessant band på dette deres andet udspil, der kan og bør sende dem i bredere rotation.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA