x
Forbandede Ungdom: Mest tilbage

Forbandede Ungdom
Mest tilbage

Forbandede Ungdom: Mest tilbage

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 20.11.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Peter Hegård og Klaus Møller udgjorde to femtedele af gruppen Fløjl, hvor de på modersmålet besang tilværelsen med alvor og underliggende tristesse. Det sidste gør sig også gældende her, hvor makkerparret debuterer som duo - med hilsen til J.D. Salingers klassiker Forbandede Ungdom fra '51.

Vi får fine tekster ("Døden cracker en joke og tager afsked, livet gør sin entré / Regnen trommer med tonstunge stikker / Ken Gudman ku' ikke være med") i fuld orkestrering, idet Hegård & Møller får selskab af musikere fra både Fløjl og Sterling - foruden pedal steel-guitaristen Margrethe Bjørklund, som til daglig indgår i amerikanske Jack Whites orkester.

Svagest i ligningen står en vokal og diktion, som ikke helt har pondus til at matche teksternes tristesse og patos. Når du rocker med mig, Lys i dit neonhjerte og ovenfor citerede Hvad var rock'n'roll uden mig? er højdepunkter på et album, som demonstrerer en fin fornemmelse for sprog og sangskrivning - men på den anden side langtfra matcher oplagte referencer som Olesen-Olesen eller Love Shop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA