x
Panamah: Store Vega, København

Panamah, Store Vega, København

Panamah: Store Vega, København

Anmeldt af Nynne Hein Møller | GAFFA

Jeg havde faktisk været ret spændt på at se Panamah på scenen i Store Vega i aften. Mest af alt, fordi jeg var vidne til deres allerførste koncert nogensinde - også i Vega – til arrangementet Vegas Udvalgte for knap tre år siden. Jeg husker tydeligt, hvor optaget forsanger Amalie Stender dengang var af at se ned i jorden, og at hun næsten var for genert til at sige noget til publikum. Et ærgerligt udtryk for et band med så smittende og effektive popsange.

Så lad mig starte med at slå én ting fast med syvtommerssøm: Der var meget langt fra den generte og indadvendte forsanger, jeg husker fra den første koncert, til den selvsikre diva, der entrerede scenen denne aften. Og gudskelov for det.

Ikke bare Amalie Stenders udstråling, men også Panamahs popularitet er der sket meget med siden den aften i begyndelsen af 2011. Som hun selv indledte koncerten med at sige, har bandet efterhånden spillet på alle scenerne rundt omkring i Vega – "men det her er vores første egen koncert som hovednavn på Store Vega, og så er der endda udsolgt". En flot præstation for et band, der da også har været leveringsdygtige i en solid mængde radiohits de seneste par år.

Remix og saxofon

Allerede ved åbningsnummeret "Fuego" står det klart, at Amalie Stender er en helt anden frontfigur end for få år siden. Hun entrerer scenen med arme, der flyver frem og tilbage i dramatiske bevægelser, og hun ligner en ægte diva i et outfit, der bedst kan beskrives som en gotisk og sexet præstekjole. Den dramatiske stemning er lagt.

Men hurtigt bliver der også taget hul på feststemningen, da de første hits bliver leveret i form af debutsinglen "Ikke For Sent" og kæmpehittet "DJ Blues," der endda får lækker saxofonassistance af Benjamin Koppel. Begge numre har godt fat i publikum, der hengivent klapper med og til sidst bliver helt forført, da numrene ved endelserne går over i nogle hårdtpumpede remix-versioner.

Netop dét at ændre studieversionerne af de velkendte numre til liveversioner med nye, anderledes og mere dynamiske udtryk er Panamah rigtig gode til. Det vidner om, at de har kælet for at finde deres udtryk som liveband, og det skal de absolut roses for. Flere af numrene bliver i mine ører faktisk endnu bedre af at få endnu mere tempo og kraft på, som det sker i liveversionerne.

Den musikalske spændvidde

"Det går måske lidt hurtigt fremad, men Vega… vi elsker jer!" lyder det oprigtigt fra guitarist Peter Lützen, og man er ikke i tvivl om, at det er noget helt særligt at stå på scenen foran et udsolgt Store Vega for den københavnske trio.

De leverer hele det nye album "En Varm Nats Kølige Luft" og en håndfuld numre fra debuten "Ud Af Stilhed," og man imponeres over, hvor mange af numrene fra disse blot to album, der har været fast inventar på især P3 de sidste par år.

Panamahs musikalske spændvidde imponerer ligeledes. Mens nogle af numrene lyder som noget fra den danske pops guldalder i 80'erne med catchy melodier, som selv en døvstum kan blive forført af, lyder andre som noget, der kunne være skabt i det britiske triphop-miljø med dystre, storladne og filmiske lydsider.

Netop spændvidden i musikken, der altså især kommer i udtryk i liveversionerne af sangene, er med til at gøre Panamah til et langtidsholdbart band. Deres udtryk er både helt straight og smittende pop, men har samtidig nogle nuancer, som er meget forfinede og giver dem kant.

Sublim tirsdagsfest

Selvom det ikke er mange af numrene på sætlisten, som publikum ikke kender fra radioen, mister koncerten alligevel lidt intensitet under de mindre velkendte og mere afdæmpede sange som for eksempel "Undergrunden" og "En Varm Nats Kølige Luft".

Men det er gudskelov ikke længe, man når at kede sig, for når Panamah sætter trumf på med de elektronisk skårne hits, har de godt fat om publikum, der helt tydeligt er begejstrede for bandet.

En god afslutning på en meget fin koncert kommer i form af det overraskende cover af Pat Benatars 80'er-klassiker "Love Is a Battlefield" (lavet til P3 for et års tid siden) og "Da Vi Var Unge," der sikrer den tirsdagsfeststemning, som publikum for alvor er blevet ramt af gennem den halvanden times lange koncert.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA