x
The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live

The Rolling Stones
Sweet Summer Sun - Hyde Park Live

The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live

GAFFA

DVD / Playground Music
Udgivelse D. 27.11.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

En af tressernes store, ikoniske koncerter må siges at være Stones-showet i Hyde Park i '69, i kølvandet på Brian Jones utidige død og med et band godt på vej mod sit kreative klimaks. I sommeren '13 vendte Stones så tilbage til lokaliteten, og nu er den store hjemkomst-koncert så tilgængelig på dvd for de af os, som ikke havde billet til løjerne i London.

Der er naturligvis dømt højenergisk hitparade, lige fra festen sparkes i gang med Start Me Up til de sidste toner af (I Can't Get No) Satisfaction er ringet ud. Og så er grundlaget for en rigtig jubelanmeldelse vel i den grad til stede? Well, Ja og nej. De gamle makkere er i fin form, og fuldfed bliver nostalgien, da Mick Taylor - som havde sin debut i Stones-regi ved netop '69-koncerten i Hyde Park - dukker op som gæst på et par numre.

På den anden side: Noget af det skarpeste, som er sagt herhjemme om Stones i mange, mange år, kom fra Politikens Erik Jensen i anledning af genudgivelsen af Exile on Main Street for et par år siden. Dengang skrev han, at Stones efter dét album - som udkom i '72 - har været en reproduktion af sig selv.

Velspillende, oftest både overbevisende og medrivende, men stadig en reproduktion. Sådan er det også med Hyde Park-showet. Det er en fed koncert. Men alt det dér med "verdens største rock'n'roll band" - det hørte altså til i perioden 1968-72.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA