x
Toby Keith: Drinks after Work

Toby Keith
Drinks after Work

Toby Keith: Drinks after Work

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 05.12.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Med sin brovtende, all-American attitude er Toby Keith let at afskrive som rendyrket båtnakke og bonderøv for ikke mindst den urbane lytter med den såkaldt gode smag. Manden har imidlertid for meget pondus til slet og ret at afskrive som dårlig smag – og sælger i øvrigt også særdeles mange plader i hjemlandet. 

Musikalsk såvel som vokalt står Keith på skuldrene af ikke mindst mesteren Merle Haggard og andre af de såkaldte "outlaws", der revolutionerede countrymusikken tilbage i halvfjerdserne. Revolutionerende er Keith på ingen måde, heller ikke på sit nye album – men han synger med stålsat overbevisning og inkarnerer en folkelighed, som ikke bare antydes i albummets titel, men gennemsyrer hele tekstuniverset.

Det handler om hårdt arbejde, utak som verdens løn, tabt kærlighed og, nå ja, drinks efter arbejdstid. Leveret med småbøvet swagger (Shut Up & Hold On) og skamløs sentimentalitet (Other Side of Him). Men sgu også ret fint på sin egen ironi-frie, uprætentiøse macho-måde – ikke mindst fordi Keith er en overbevisende vokalist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA