x
Snowbird: Moon

Snowbird
Moon

Snowbird: Moon

GAFFA

Album / Bella Union
Udgivelse D. 27.01.2014
Anmeldt af
Lars Rønn Olsen

Duoen Snowbird tiltrak sig stor opmærksomhed, allerede inden første single, Porcelain, blev udgivet. Gruppen bestående af eks-Cocteau Twins-bassist Simon Raymonde og sangerinde Stephanie Dosen har nemlig fint selskab af Philip Selway og Ed O'Brien (Radiohead) på debuten Moon.

Snowbird gør sig ingen krampagtige forsøg på at distancere sig fra Cocteau Twins. Moon ligger derfor ikke helt uden for sammenligning, men bidrager stadig med et friskt tag på drømmepoppen. Produktionen er mere jordnær, og de melodiske temaer har aner i americana. Snowbird gør sig klart bedst på de mere dynamiske numre og lægger stærkt ud med I Heard The Owl Call My Name og All Wishes Are Ghosts. Som pladen skrider frem, daler tempoet, kompositionerne bliver simplere, og det hele bliver en smule mindre interessant.

Dosens vokal er, om end smuk og atmosfærisk, relativt luftig og ikke specielt udfordrende for sanserne. Ej heller musikalsk er der mange kanter at skære sig på, og man skal lytte nøje efter for at ane bidraget fra Phil og Ed. Moon er en smuk plade, men nok næppe en, der skriver sig ind i historiebøgerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA