x
The Doors: R-Evolution

The Doors
R-Evolution

The Doors: R-Evolution

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 09.12.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

I foråret '13 mistede vi den eminente organist Ray Manzarek - og samtidig fortsætter den næsten naturstridige strøm af udgivelser med The Doors - arkivoptagelser, dokumentarer med videre fra den blot fem år lange karriere.

Denne gang gælder det så en samling af gruppens tv-optrædener og musikvideoer, fra før sidstnævnte genre var opfundet. Fra promotion-videoen til Break on Through fra januar '67, de efterfølgende par års optrædener ved blandt andet Smothers Brothers Comedy Hour, The Jonathan Winters Show og American Bandstand til samtidige musikvideoer til The Unknown Soldier (ja, den med henrettelsen af Morrison, red.), Wild Child, Roadhouse Blues og The Changeling.

Mindre imponerende er måske nok Manzareks "nye" musikvideoer fra firserne til gamle Doors-sange  - i alt fem af slagsen - men det skal nu ikke skygge for, at det endnu engang er lykkedes at fremtrylle gammelt guld fra arkiverne, som for gud-ved-hvilken gang minder os om, hvilket enestående indslag i musikhistorien konstellationen Krieger, Manzarek, Morrison og Densmore var i sin korte levetid.

Ekstramaterialet er på denne udgivelse uomgængeligt, ikke så meget på grund af de yderligere to arkivoptagelser, men derimod takket være dokumentarfilmen Breaking Through The Lens, som udgør det forklarende kommentarspor til hovedfilmens nitten musikoptagelser.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA