x
Benjamin Koppel New Nordic Quartet: The Lost Musicians – Living Room Recordings #2

Benjamin Koppel New Nordic Quartet
The Lost Musicians – Living Room Recordings #2

Benjamin Koppel New Nordic Quartet: The Lost Musicians – Living Room Recordings #2

GAFFA

Album / Tiger Music
Udgivelse D. 10.12.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

The Lost Musicians er Benjamin Koppels andet album i serien, Living Room Recordings – endnu et instrumentalt jazzalbum indspillet i kapelmesterens / komponistens / saxofonistens hjem i Valby.

Hvor Koppel på det første album lod sig akkompagnere af den franske pianist Jean-Michel Pilc, er det denne gang tre nordiske giganter, han har inviteret hjem i stuen: den islandske pianist Eythor Gunnarsson, den svenske bassist Thommy Andersson og den norske trommeslager Audun Kleive.

Stadig er det med ønsket om bringe den såkaldte nichemusik ud til et større publikum – via Tiger-butikkerne. Men stadig må denne anmelder også betvivle, om missionen vil lykkes. For ligesom det første album i serien var vanskeligt tilgængeligt, er dette andet album i serien det – vanskeligt tilgængeligt og krævende.

Hvis det overordnede mål er af musikstrategisk eller merkantilt, snarere end kunstnerisk tilsnit, så er kvartetten gået galt i byen – med musik, der er lettere u-raffineret og ikke specielt melodisk anlagt. Enkelte numre har noget skitseagtigt over sig – det gælder f.eks. The Disorder Of Nature og Invisible Chains, Part I – selv om kvartetten notorisk består af store musikbegavelser. Andre repetitive numre – som Beyond Powers – har noget storslået over sig – midt i al repetitionen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA