x
Chris Eckman: Harney County

Chris Eckman
Harney County

Chris Eckman: Harney County

GAFFA

Album / Glitterhouse
Udgivelse D. 06.12.2013
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Der er langt fra Seattle til Ljubljana. For næsten et årti siden på ruinerne af et næsten opløst The Walkabouts drog Chris Eckman fra det kolde nordligste USA til Europa i Slovenien for at starte karrieren på ny i en by, som emmer af historie i bedste renæssancestil. Knap to år efter The Walkabouts' genkomst med den glimrende Travels In The Dustland, vender Chris Eckman blikket hjemad, uden at det syner meget om længsel efter at vende tilbage.

En sangcyklus bygget omkring den barske natur i et område i staten Oregon kaldet Harney County og de skæbner, som er bosiddende der. Inspirationskilden udspringer af et essay af forfatteren William Kittredge og de efterfølgende mange rejser dertil. "Across the stones/Above the flats/Them shadows steal deep into our past/And we still shake the dead/But some still breathe/Yeah we shake the dead/And some still dream" lyder det formanende på skæbnesangen Nothing Left To Hate. For at understrege den dystre grundtone er albummet bygget omkring semiakustisk guitar, gulvbas og samplet lydbund på nær de skurrende Requim og Many Moons

Katy Cruel, Rock Springs og Sounds Of No Return rusker i en som et spøgelse, hvor Eckman uden at ryste på hånden får vist, hvor fantastisk en storyteller han er med sine gribende egnsbeskrivelser og skæbnefortællinger. Harney County trækker et dybt mytologisk spor af opbrud, udrejselængsel og forspildte chancer efter sig, mens Chris Eckman som rejsende i et barskt landskab rækker mesterligt ud efter Springsteens Nebraska.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA