x
The Malpractice: MASS

The Malpractice
MASS

The Malpractice: MASS

GAFFA

Vinyl + download / Crunchy Frog
Udgivelse D. 03.02.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Fjæset er sammenbidt, ansigtet er spændt helt ud med tydelige aggressions-rynker i panden, lyrikken er hård. Guitaren skriger, mens den tungt-komprimerede overdrive tonser ind vores øregange, og de kompakte skæringer kommer nærmest som en semi-automatisk salve - én efter én. Ultra-intenst. Lidt over 34 minutter, og så er det hele overstået. Samme minutantal, der var at finde på den mindst lige så intense The Malpractice-debut Tectonics.

Bag The Malpractice gemmer sig Johannes Gammelby (Beta Satan, I Am Bones m.fl.) med venner. Han overraskede mange tilbage i 2010 med denne hårdtsparkende rock med et stærkt melodiske islæt. De poppede tendenser, der var at finde på Tectonics, finder vi også på MASS. Samtidig har "Malleren" dog også skruet gevaldigt op for guitaren, og de tunge tendenser dominerer tydeligt. Det er kun godt.

Man fornemmer, at der bliver hvæset tunge strofer ud mellem de sammenbidte tænder på et nummer som Autonomy, hvor det lyder: "Cut through the air like a dart / escape the context / mutual ground". Om det er en fristilling fra massemediernes stramme jerngreb, eller om det blot er et udbrud fra noget andet, så får bassens løse strenge nærmest karakter af lænkers raslen med en indestænkt energi til at vriste sig løs. Noget konstant ulmende – konstant suspense.

MASS er en stærk toer uden dikkedarer. Lyden er tung og crisp, og Gammelby lyder særdeles stærk med sin sylespidse falsetvokal og ord-dartpile, der rammer noget nær plet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA