x
Klaus Paier & Asja Valcic: Silk Road

Klaus Paier & Asja Valcic
Silk Road

Klaus Paier & Asja Valcic: Silk Road

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 16.12.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Østrigske Klaus Paier er en helt usædvanligt virtuos harmonikaspiller med en helt usædvanlig sans for at kombinere jazz og argentinsk tango med traditionel østeuropæisk musik. Han er en virtuos – uanset om han skriver eller spiller den musik, der forbinder de nævnte genrer: suverænt god til at kombinere det iltre temperament med den dybe melankoli.

Men… når han – som her – slår pjalterne sammen med den (ligeledes) helt usædvanligt virtuose cellist Asja Valcic, som også er østriger, opstår der alligevel noget helt ekstraordinært fantastisk – fordi det groove, hvormed celloen understøtter harmonikaen er så respektindgydende. (Sine steder spiller Valcic, som var hun kontrabassist).

Der er noget hypnotisk medrivende, eventyrligt udforskende og sindssygt overbevisende over de to musikeres pas de deux på Silk Road. Uanset hvilket nummer, man lytter til, går det således i solar plexus med stor kraft. Hvert eneste nummer er unikt, præget af power, virtuositet og kunstnerisk kompleksitet. Melodierne, ornamenteringen, klangen – alt er optimalt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA