x
Eric Clapton: Give Me Strength - The '74/'75 Studio Recordings

Eric Clapton
Give Me Strength - The '74/'75 Studio Recordings

Eric Clapton: Give Me Strength - The '74/'75 Studio Recordings

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 18.12.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Sidste år fik vi en jublæumsudgave af Slowhand - og nu er det så blevet tid til et mere omfattende udtræk af indspilninger fra Claptons kreative klimaks i midten af halvfjerdserne. Det er lyden af en solist, som for alvor finder sit udtryk efter indsatsen i Cream, Blind Faith og Derek & The Dominoes - og som opdager reggaemusikken og tager den til sig, mens den blå tråd tilbage til forbilleder som Elmore James og Robert Johnson forbliver intakt.

Dobbeltalbummet Give Me Strength - The '74/'75 Studio Recordings er den beskårne udgave af et større bokssæt, men selvom man vælger denne økonomiske løsning er der - for nu at sige det mildt - ingen grund til at føle sig snydt.

Gennem både tidligere udgivne og hidtil uhørte outtakes får vi et indblik i tilblivelsen af pladerne, som brød tavsheden oven på en længere, misbrugsrelateret udgivelsespause. Genhøret med de to studiealbum i remasteret udgave er i sig selv en udsøgt fornøjelse, og man kan kun håbe på, at No Reason to Cry (1976) og Backless (1978) gøres til genstand for en tilsvarende afstøvning.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA