x
Anders Osborne: Peace

Anders Osborne
Peace

Anders Osborne: Peace

GAFFA

Album / Alligator Records
Udgivelse D. 20.12.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Allerede som 19-årig valgte svenske Anders Osborne at slå sig ned i Louisiana, og der er da heller ikke meget, som peger i retning af de skandinaviske rødder på seneste album fra svedigt rockende eksilsvensker. Osborne er mere eller mindre konstant på landevejen i sit nye hjemland og har udgivet en længere stribe album i eget navn, og det er da også lyden af en rutineret musikalsk håndværker, vi hører på Peace.

Her lægges særdeles overbevisende ud med det Neil Young-reminiscente titelnummer, inden Osborne skruer op for et lidt mere funky udtryk på blandt andet statusopgørelsen 47 (Osbornes alder, red.) og iørefaldende Windows.

Mindre bliver armbevægelserne ikke på den semi-rappede rocker Five Bullets, og generelt synes den musikalske selvtillid ikke at fejle noget hos Osborne, der de senere år har ernæret sig som professionel sangskriver i New Orleans og - siden - Nashville. Sigende, på en måde, for man kan ikke sige andet end at  Osborne leverer varen. Om varen så er meget mere end middelinteressant, er en anden sag.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA