x
James Vincent McMorrow: Post Tropical

James Vincent McMorrow
Post Tropical

James Vincent McMorrow: Post Tropical

GAFFA

Album / Believe Recordings
Udgivelse D. 13.01.2014
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Irske James Vincent McMorrow fik et vist gennembrud i hjemlandet, da han i 2010 albumdebuterede med Early In The Morning.

Nu er han klar med toeren Post Tropical, der ligger i nydelig forlængelse af debuten – igen har sanger/sangskriveren kreeret et folk-værk, der på samme tid er svulstigt symfonisk, inderligt udkrængende og uhyre følsomt, og som dyrker det samme eventyrlige billedsprog som etteren. Den helt oplagte sammenligning er Bon Iver anno 2011 – ikke mindst fordi McMorrow lige som Justin Vernon er i besiddelse af en usædvanligt lys stemme, der om nødvendigt når højt op i himlen. Vernon være en inspiration og et forbillede for ireren, der på Post Tropical benytter den samme vifte af pompøse virkemidler, som Bon Iver tyede til på deres album nummer to.

McMorrow er kolossalt talentfuld og har en helt ekstraordinær stemme, som udnyttes til at kreere den ene overdådige vokalharmoni efter den anden, men indimellem kammer de højstemte ambitioner over, og undertegnede har det svært med de mest floromvundne stunder på Post Tropical.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA