x
Onkel Reje: Onkel Rejes store pladehits

Onkel Reje
Onkel Rejes store pladehits

Onkel Reje: Onkel Rejes store pladehits

GAFFA

Album / DR
Udgivelse D. 11.01.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Mads Geertsen påkaldte sig opmærksomhed for et lille årti siden med det gymnasialt gakkede projekt Je M'appelle Mads. Med karakteren Onkel Reje har han så taget blikket for det absurde med sig ind i på DR's børnekanal Ramasjang – og forekom humoren en kende forceret i førstnævnte foretagende, rammer Geertsen til gengæld rent som den utilregnelige og ukuelige legeonkel Reje.

Han flankeres af vennen Brille, idet der veksles mellem røverhistorier og musikalske indslag – og nu har sidstnævnte fået sin egen pladeudgivelse. Det betyder, at skæringer som "Jeg kan ikke lide at gå i bad," dansktop-pastichen "Mormor" og ikke mindst den dansable "Piger der er ude på ballade" nu er samlet på en cd – smukt kulminerede i tv-seriens kendingsmelodi "Luk nu dine øjne i."

Musikken både lyder og er aldeles hjemmegjort, og rimene af og til lige billige nok ("Muslingesnacks / og tuber med wax"). Alligevel fremstår Onkel Reje – også på plade – som et særdeles velkomment indslag i en jungle af fornærmende dårlig børneunderholdning. Og så taler det vel i en vis forstand for sig selv, at Onkel Rejes største pladehits allerede ligner en all time favourite hos anmelderens tre-årige søn. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA