x
Gallon Drunk: The Soul of the Hour

Gallon Drunk
The Soul of the Hour

Gallon Drunk: The Soul of the Hour

GAFFA

Album / Clouds Hill
Udgivelse D. 07.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

James Johnson var en del af Nick Cave & The Bad Seeds fra 2003-08 og havde forinden stået i front for eget band - Gallon Drunk - siden 1990, medvirket i og skrevet soundtrack til Ken Russells The Fall of the House of Usher med mere. Det er et cv, som forpligter - og her på opfølgeren til The Road Gets Darker from Here (2012) suges lytteren da også ind allerede fra den hypnotiske, ni minutter lange åbner Before the Fire og fremdeles. 

Siden lever bandet op til sit bandnavn i den ramsaltede støjrocker The Dumb Room - en hilsen til forgængere som Iggy & The Stooges fra et band, som ellers ikke så let lader sig indfange af traditionelle genre-distinktioner.

Dramaet bliver ikke mindre på den karakteristisk dystre rocker The Exit Sign, og så er niveauet ellers lagt på et album, som i øvrigt er gruppens første med bassisten Leo Kurunis. Han trådte ind efter forgængeren Simon Wrings utidige død i 2011. Gallon Drunk som band betragtet lyder stadig som en konstellation med ikke så lidt på spil, og indslag som titelnummeret her er decideret berusende. Flot og foruroligende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA