x
Pixies: EP2

Pixies
EP2

Pixies: EP2

GAFFA

EP / Eget selskab
Udgivelse D. 03.01.2014
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Fire måneder efter EP1, deres første samling af nye sange i 22 år, er de stilskabende Boston-støjpoprockere Pixies tilbage med fire nye sange, indspillet ved samme session i oktober 2012 med Simon "Dingo" Archer (PJ Harvey, The Fall) på bas.

Blue-Eyed Hexe starter festen og minder med sit slæbende groove og tunge guitarakkorder ikke så lidt om Pixies-klassikeren U-Mass, tilsat drilske skift i taktart og en Black Francis, der skriger godt igennem i sidste vers. Magdalena er en drømmende midt-tempo-sag med en blidt syngende Black Francis og endnu et par fiffige taktartsskift. Greens and Blues fortsætter i det eftertænksomme hjørne med akustisk rytmeguitar og et meget iørefaldende lead-guitar-tema. Snakes lukker ballet med mere fart over feltet, et støjende mellemstykke og en truende tekst. Og så er de 14 minutter gået.

Ligesom sin forgænger er EP2 klassisk Pixies, som retfærdiggør gruppens gendannelse uden at nå helt samme vildskab eller sangskrivningsmæssige syleskarphed som i de unge år. Men det turde man næsten heller ikke håbe på.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA