x
Nina Nesbitt: Peroxide

Nina Nesbitt
Peroxide

Nina Nesbitt: Peroxide

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 17.02.2014
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

På trods af, at hun har opbygget en imponerende fanskare med mere end 120.000 følgere på Facebook, er det alligevel først nu, at halvt skotske og halvt svenske Nina Nesbitt udgiver sit debutalbum. Og de længeventende fans burde bestemt ikke blive skuffede. For Nesbitt har begået en lille pop-perle inden for sin genre. Der er tale om klassisk pop-rock med guitar, både akustisk og elektrisk, og klaver som førende hovedrolle på instrumentsiden. Hertil strøet lidt folk, indie og country-elementer hist og pist.

Uanset hvilken retning produktionen går i, så er det hele tiden den gode pop-melodi, der er omdrejningspunktet. Det er solidt, catchy håndværk, der hæver sig over niveau i forhold til de fleste lignende debuter. Tilsæt dertil Ninas stemme, der har en lækker, hæs klang, og som både i udtryk og accent minder kraftigt om en ung Ellie Goulding.

Nesbitts unge alder på 19 år afspejler sig også naivt, men humoristisk i teksterne. Som på Selfies, der ganske fint ironiserer om sin egen ungdomskultur, eller på Mr. C, der behandler den selvoptagede dreng fra hjembyen, som tror, han kan få Nesbitt med hjem i seng ved at købe hende en drink. Desværre taber pladen pusten flere steder, og jo længere man kommer ind i albummet, jo flere lettere ligegyldige sange finder man. Det er ikke dårligt, det bliver bare lidt kedeligt. Bundniveauet er dog stadig så højt, at pladen fint kan anbefales til alle med et indre pop-hjerte. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA