Shaka Loveless: Det Vi Sku' Miste

Shaka Loveless
Det Vi Sku' Miste

Shaka Loveless: Det Vi Sku' Miste

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 03.02.2014
Anmeldt af
Henrik Bæk

Førstesinglen Dengang Du Græd har siden udgivelsen sidste sommer spillet radiostationerne flade og blev i august måned P3's Uundgåelige og opnåede i november platin for 1,8 millioner streams. For øvrigt komponeret af Shaka selv i samarbejde med X Factors Martin Hedegaard. Nummeret – og det meste af albummet – er produceret af Fridolin Nordsø, som har haft succes med danske navne som Oh Land og Fallulah, men også Shakas faste producer Fresh I har haft fingre i et par af produktionerne, nemlig det reggaetunge og "one drop"-vuggende Konspiration og det reggaerockende På Knæ.

Styrken ligger i Shakas karismatiske vokal, der med sit lidt anstrengte og energiske udtryk skiller ham ud fra mange andre af tidens sangere herhjemme. Stærkest står stemmen og Shaka, når emnerne kredser om det at miste, hvilket synes at være omdrejningspunktet for det nye album, ligesom det var tilfældet på gennembrudshittene Tomgang og Ikke Mere Tid.

Andensinglen 2 Mod Verden handler om ulykkelig kærlighed og er ligesom de fleste af albummets 11 numre skrevet i tiden efter bruddet med Shakas tidligere kæreste.

Albummets sange handler også om at komme videre, hvilket Shaka så gør i kompositioner som det poppede Billige Bobler, det reggaeinficerede Kæp I Øret, ørehængeren Dengang Du Græd og det energiske up-tempo ska-nummer Som Flammende Bål.

Udgivelsen følges op med en mini-turné med kun fire klubkoncerter, inden festivalsommeren begynder, så tjek din GAFFA-kalender for at se, hvornår Shaka lander i din by.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA