x
Youn Sun Nah: Lento

Youn Sun Nah
Lento

Youn Sun Nah: Lento

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 20.01.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

Den sydkoreanske sangerinde Youn Sun Nah har i løbet af de seneste år fået et veritabelt gennembrud i Europa. Og dét ad to omgange. Senest takket via tyske ACT Music, som i 2009 signede hende. På ACT har hun – nu – udgivet tre imponerende vokaljazzalbum.

Det første store spring i karrieren kom imidlertid 14 år tidligere, da hun – som 26-årig – flyttede til Paris for at studere jazz og franske chansons. Parallelt med studierne begyndte hun at optræde, og – ud over, at hun i Frankrig udgav fem album inden for seks år – skabte hun også fundamentet for det, der i 2009 skulle blive eksklusivaftalen med ACT og billetten til verdensmarkedet.

Lento, Youn Sun Nahs tredje ACT-album, er et mesterværk, som på smukkeste vis forener vokaljazzen og den traditionelle franske chanson. Youn Sun Nah har selv skrevet det meste af materialet, men hun formår også – på organisk vis – at kombinere dette med versioneringer af musik af eksempelvis den klassiske komponist Schriabin og rockexcentrikerne Nine Inch Nails.

Youn Sun Nah har en dyb musikforståelse, et teknisk velfunderet udgangspunkt og en kunstnerisk sans af usædvanlige dimensioner. Og især: en forrygende vokal, der sine steder giver mindelser om legendariske Mireille Mathieu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA