x
Gary Numan: Splinter

Gary Numan
Splinter

Gary Numan: Splinter

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 21.01.2014
Anmeldt af
Ras Bolding

Lad mig indledningsvist undskylde, at denne anmeldelse ret beset er lidt sent på den. Der gik noget rod i stream-links, men nu er der skaffet fysisk album, så deraf forsinkelsen. Beklager.

Gary Numan, der oprindeligt brød igennem i senhalvfjerdserne som den britiske synth-musiks første rigtige ikon, har i de seneste mange år bevæget sig i grænselandet mellem netop synth og noget, man vel bedst kan betegne som industrial-metal. Selv er han ikke bleg for at indrømme en inspiration fra sådan noget som Nine Inch Nails (Reznor er, på sin side, selv stor Numan-fan), og netop denne inspiration kan man bestemt også godt fornemme på Splinter.

Skal man tage de kritiske briller på, så kan man, med ret god ret, hævde, at Splinter, af netop samme årsag, ikke adskiller sig væsentligt fra Numans lyd fra sådan omkring Pure og frem. Der er, med andre ord, ikke de helt store overordnede overraskelser for den hærdede fan. Til gengæld er der så detaljerne, og dem er der kælet for, også hvad lyd og produktion angår, og så må man jo også understrege, at hvis man er til Numans vokal – og den har altid delt vandene – så er han stadig, også denne gang, i topform på den front.

Jeg svinger lige akkurat op på fem stjerner, for et eller andet sted gentager Numan lidt sin formel. Til gengæld er det tydeligvis en formel, han har det fint med, og han er god til den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA