x
Lucinda Williams: Lucinda Williams - 25th Anniversary Edition

Lucinda Williams
Lucinda Williams - 25th Anniversary Edition

Lucinda Williams: Lucinda Williams - 25th Anniversary Edition

GAFFA

Album / Thirty Tigers
Udgivelse D. 26.01.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Ni år efter debuten med coveralbummet Ramblin' og ti år inden gennembruddet med mesterskiven Car Wheels on a Gravel Road udgav Lucinda Williams et enkelt, selvbetitlet udspil på det britiske indieselskab Rough Trade. Det er 25 år siden i år, og i den anledning får vi nu en ganske velkommen genudgivelse af albummet, som har været ude af handlen i årevis.

For os som anser Williams for at være en af verdens bedste sangskrivere under 70 er det naturligvis godt nyt - ikke mindst takket være en bonusdisc med 20 samtidige liveoptagelser, inklusive udpluk fra de to første plader og en enkelt sang fra hendes næste (og stærkere) album Sweet Old World.

For når ovenstående er sagt, er materialet på albummet her altså ikke på højde med damens bedste, og både musikalsk, og hvad angår sangskrivningen, er dette i høj grad lyden af en kunstner i færd med at finde formen og folde formatet ud. Sange som Crescent City, Am I Too Blue og Like a Rose er dog stadig fremragende, og de fire stjerner tildeles udelukkende med Williams eget oeuvre som sammenligningsgrundlag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA