x
Mina Caputo : As Much Truth As One Can Bear

Mina Caputo
As Much Truth As One Can Bear

Mina Caputo : As Much Truth As One Can Bear

GAFFA

Album / minacaputo.com
Udgivelse D. 07.01.2014
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Det har altid været livets store følelsesmæssige slagsmål, der har fyldt lyrisk hos den tidligere Life Of Agony-sanger og solist Keith Caputo. For tre år siden kom en stor del af forklaringen på dette frem i lyset, da Caputo havde fået nok af at leve en på løgn og meddelte, at hun var transseksuel og fra nu af hed Mina Caputo. For et dobbeltliv var ikke ligefrem et levet liv. Nu er den 40-årige newyorker så klar med første soloudspil, hvor hun har kunnet omfavne sin sande identitet.

Det er der ikke overraskende kommet et meget emotionelt og sårbart album ud af, men det bliver aldrig en lidelseshistorie, for de sidste par år har unægtelig været en befriende katarsis-periode for Caputo, der som følge lyder helt, ja genfødt. Selvom navnet og udseendet har ændret sig, er der stadig den samme gribende indlevelse i vokalen som før hormonbehandlingerne, og rent musikalsk og sangmæssigt har vi at gøre med Caputos mest fokuserede og afrundede album siden solodebuten Died Laughing fra 1999.

Selvom Mina Caputos livshistorie på As Much Truth As One Can Bear er meget specifik, gør det bestemt ikke albummet upersonligt, for emner som selvaccept og identitetskrise bliver desværre ikke mere universelle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA