Johannes Andersen: Mellem skyernes skygger

Johannes Andersen
Mellem skyernes skygger

Johannes Andersen: Mellem skyernes skygger

GAFFA

CD / Gateway Music
Udgivelse D. 28.02.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

63-årige Andersen har bevæget sig i mediernes søgelys i mange år, ofte med titel af "samfundsforsker". Gennem årene har han imidlertid plejet en kærlighed til rockmusikken: I '97 udkom debatbogen Rocken ruller og raller, sidste år Natten er nær med danske Dylan-oversættelser - og nu er Andersen så klar til for alvor at vende forskerblikket mod hjertets anliggender på sin debut som sangskriver.

Og han slipper hæderligt fra det, uden dog af den grund at være nogen ny Skousen eller Peter H. Olesen, som ellers er blandt de sangskrivere, der spøger i kulissen af Andersens underspillet poetiske univers. Der løber en let melankolsk grundtone gennem de ti sange, hvor indslag som den trafikale tristesse Døde grise på min vej eller lokalkolorerede Et drømmehus synes at sende hilsner til Olesen-Olesens Hårdnakket Idyl fra '03.
 
Øjeblikkets evighed samler de tematiske tråde på et album, som i øvrigt udmærker sig ved sin stilfærdigt smagfulde udførelse. Nej, Mellem skyernes skygger etablerer måske ikke Andersen som en veritabel mestersangskriver. Men derfor er det faktisk et ganske hæderligt album alligevel.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA