x
Knut: On High

Knut
On High

Knut: On High

GAFFA

Album / Tutl
Udgivelse D. 03.02.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Ikke ulig den måde, hvorpå vore svenske brødre er blevet tilskrevet et særligt veludviklet pop-øre, har man de senere år kunnet få det indtryk, at færøsk musik er lig med introspektivt singer/songwriter-materiale, gerne med et postmoderne, moderigtigt indietwist. Således også Knút H. Eysturstein, som debuterede på sit modersmål for ti år siden og nu er på banen med sit andet album på engelsk.

Nu kan man naturligvis ikke bruge sådan nogle nationale generaliseringer til ret meget, hvorfor det da heller ikke skal lægge hele det gamle fisker-folk til last, at Knut med On High har begået en professionelt gedigen og gabende kedsommelig samling sange. 

Udtalen afslører, at vi har gøre med en skandinav, som forsøger at udtrykke sig på et andet sprog end sit eget - et udbredt fænomen, javist, men ikke desto mindre et forstyrrende element - ikke mindst i et alvorstungt, musikalsk univers som her. Der er ikke en finger et sætte på de gennemarbejdede arrangementer; albummet som helhed byder dog ikke på meget, som ikke er hørt både før og bedre. Så er det sagt.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA