x
Chorus Grant: Space

Chorus Grant
Space

Chorus Grant: Space

GAFFA

Vinyl + download / Tambourhinoceros
Udgivelse D. 24.02.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Kære læser, lad det være sagt. Her sidder de med en af dette års foreløbigt stærkeste udgivelser. Chorus Grant aka Kristian Finne Kristensen, også kendt fra makkerparret Cancer med Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), har begået sit andet album, Space, og det er en fremragende opfølger til førsteudgivelsen …And The Villa Nova. 

Sangskriver Finne Kristensen, der befinder sig indenfor en i nogen grad eksperimenterende gren af klassisk singer/songwriter, slår tonen an med en stærk strofe på albumåbner og førstesinglen O Everybody: "Loss equals change / instantly / naming the name the how and the when". Instrumenteringen er fra start sparsom, minimalistisk og valgt med en utrolig nøjsommelighed. Nummeret vugger afsted med bassens tørre lyd og Kristensens fantastisk rolige falsetvokal. Desuden får vi en fremragende guitarsolo, der næsten er Impossible Germany værdig. Et glimrende eksempel på, hvor meget man kan rykke uden at skrue op. Intenst og hårrejsende.

The Sudden Rupture formår at fortælle en næsten visuel historie med vokal og guitar, der hånd i hånd rammer den krystalklare strofe "the sudden rupture" meget smukt. Også her er instrumenteringen yderst smagfuld. Fra den varme og melankolske klang fra albummets start når vi bredt omkring med den Lampchop-prægede XØ og den Cass McCombs-inspirerede albumlukker Reaching, der slutter med en erklæring og en optimistisk åben klang: "I'm just a fool on a pill / but I'm a fool for you still".

Space består netop af det - plads. Plads til melodierne og en intelligent udsmykning, der er fantastisk veldoseret. Og plads til Kristian Finnes vokal, der aldrig har lydt smukkere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA