x
Hyldemors Grønsaligheder: Lysene Tændes

Hyldemors Grønsaligheder
Lysene Tændes

Hyldemors Grønsaligheder: Lysene Tændes

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 15.02.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

"Hallo, hallo, frøken - kan De give mig nummeret på jorden? / Er der frost på linien eller hvad er der galt?" Jo, Hans Vinding - som døde i '99 - var vitterligt en af vores store, danske sangskrivere og i disse år bringes hans arbejde lykkeligvis til ære og værdighed af pladeselskabet Sony.

Sidste år udkom Hyldemors Glem det Hele fra '78, og nu får vi så en fornem afstøvning af kassettebåndet Lysene tændes fra '75, som i sin tid udkom i blot 200 eksemplarer - og som her får selskab af fem liveoptagelser fra Saltlageret samme år - smukt restaurerede udlægninger af blandt andre Den gennemsigtige mand og Hallo hallo frøken.

Optagelser, som giver en antydning af, præcis hvor fedt det må have været at have oplevet Vinding i de kreative velmagtsdage. Kronologisk såvel som musikalsk befinder de ni numre fra Lysene tændes sig midt mellem det totale flip på Furekåbens Prinsesseværelset og Glem det heles professionelt producerede lyd. Ligesom sidst ledsages herlighederne af en ekstensiv booklet.

Og har tiden ikke været helt så nådig ved Helle Vibeke Steffensens bidrag som ved Vindings syret-sensitive sangforedrag er der under alle omstændigheder tale om en apokryf danskrockklassiker, som fortjener en plads på hylden mellem Hip, Herfra hvor vi står og Nøgne Øjne. Fremragende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA