x
Tinariwen: Emmaar

Tinariwen
Emmaar

Tinariwen: Emmaar

GAFFA

Album / Target Group
Udgivelse D. 10.02.2014
Anmeldt af
Torben Holleufer

Ti år er der gået siden Amassakoul, albummet som for alvor placerede Tinariwen fra Adrar des Ifoghas midt i Sahara på verdenskortet. Nu kan de langhårede guitarister med den vuggende blues ikke længere virke hjemme og har måttet finde en ny ørken. Vi er i Mojave i U2-territoriet nær Joshua Tree, og her søges den oprindelige vibe genskabt. Ikke helt med samme held, selvom der spilles kompetent og dyb blues på hele skiven.

Konkurrenter som Terakaft, Tamikrest og den nye komet fra Niger, Bombino, har begge lavet bedre Saharablues-album i år, men når det er sagt, pumper Emmaar upåklageligt og vinder især, når tempoet går ned, som på den monumentale Sendad Eghlalan, hvor de vanlige triolslag på kalabassen er grunden, og guitarens droner og slideløb på gribebrættet langt ude i rumklangens space nærmest skaber westernstemning.

Men albummet er nu fortrinsvis gentagelser af ting, de har gjort bedre før. Det er, som om eksilet har tappet noget af den oprindelige autenticitet, som var det bare bedst for inspirationen at skabe i hjemme hos klanen under Saharaørkenens stjernehimmel.

Okay skive, som jeg klart anbefaler, og som er et lydtapet af en anden verden. Men et stykke fra Tinariwen-toppen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA