x
Poul Krebs: Asfalt

Poul Krebs
Asfalt

Poul Krebs: Asfalt

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 24.02.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Poul Krebs er blandt landets mest flittigt turnerende musikere. Og han er en sangskriver, der henter stoffet til sine sange derude på landevejen. Måske et lidt romantisk billede af sangskriveren, der også gerne synger om kærester, og hvad det fører med sig af bumleture på livets landevej. Men det er rastløsheden, der er Pouls Krebs' styrke som sangskriver. En altid søgende nysgerrighed på sig selv og de personer, som han møder på sin vej.

Derfor er det heller ikke helt tilfældigt, at Poul Krebs trækker på lidt hjælp fra vennerne på Asfalt, hvor både Michael Falch, Lisa Nilsson og Henning Kvitnes medvirker. For Poul Krebs udvikles musik bedst i samklang med andre, og med dette nordiske islæt får han lidt flere farver på sangene.

Asfalt er indspillet næsten live i studiet, hvor et publikum har kunne overvære indspilningerne, og det giver musikken en fin og levende glød. Samtidig har Krebs også indkaldt et hold blæsere, der til gengæld er tæt på at give sangene en slagside, når der er fuldt blæs på. Her forsvinder hans spinkle stemme for let.

Asfalt indeholder dog også mere enkelt arrangerede sange, hvor det er hans nære univers, der får plads, som i Gi' Mig Nu Bare De Øjne eller den stilfærdige Mest til Solskin. Michael Falch falder godt ind i Hvis Verden En Dag Fik Brug For Al Sit Gøgl. Til gengæld falder Poul Krebs helt på halen for den sødladne Lisa Nilsson i Vi Tog Heldigvis Fejl, der bliver en klæbrig omgang.

Poul Krebs kommer på den måde vidt omkring på Asfalt, men ender som altid hjemme igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA