x
The Who: Sensation - The Story of Tommy

The Who
Sensation - The Story of Tommy

The Who: Sensation - The Story of Tommy

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 11.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Pete Townshend er en af rockens mest visionære kunstnere, og Tommy fra '69 blandt hans absolutte hovedværker, så det var i sagens natur en ikke uvæsentlig begivenhed, da vi i efteråret endelig fik en luksuriøs genudgivelse med masser af ekstramateriale. 

Og nu fortsætter fejringen minsandten med denne autoriserede dokumentar, hvor vi kommer grundigt omkring værket via arkivoptagelser og interviews med såvel Townshend som øvrige bandmedlemmer. For selvom Tommy i udpræget grad var Townhends værk, ville det naturligvis (meget) langtfra have været det samme uden et band, som omkring udgivelsen i '69 var i noget nær eksplosiv topform.

Det dokumenteres blandt andet på den ledsagende, tyske tv-special Beat Club fra juni '69 - sort/hvide optagelser, hvor bandet spiller sig igennem en del af rockoperaen og en både klatøjet og knivskarp Townshend interviewes om værket. Både her og i hovedfilmen sidder man med en fornemmelse af, at Tommy har fået den dokumentar, den fortjener. Og det siger som bekendt en hel del.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA