x
House Of Shem: Harmony

House Of Shem
Harmony

House Of Shem: Harmony

GAFFA

Album / VPAL/VP Records
Udgivelse D. 06.12.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

En gang i mellem bliver man som anmelder så positivt overrasket, at det kan være svært at få armene ned! 

Det skete for det ellers så kritiske og berygtede dommerpanel i Britain's Got Talent, da Susan Boyle og senere Paul Potts brød ud i skønsang og det skete for reggaepublikummet sidste år, da den jamaicanske sanger Chronixx lagde reggaeverden for sine fødder med en perlerække af stærke singler.

Men at det også skulle opleves med et reggaeband fra den anden side af jorden, havde jeg ikke lige set komme.

Selv om Aotearoas/New Zealands House Of Shem er kendt i det meste af Oceanien, så er gruppen stort set ukendt i Europa og først for nylig er USA ved at få øjnene op for gruppen, der med udsendelsen af deres tredje studiealbum kaldet 'Harmony' måske nu også kan få deres endelige gennembrud på verdensplan.

Materialet og kvaliteten i musikken er i hvert fald til det.

Gruppen er bygget op efter de traditionelle jamaicanske vokaltrioer og består af farmand Carl Perkins og sønnerne Te Omeka og Isaiah, der sammen med et stærkt kollektiv af en række dygtige lokale musikere leverer glad, positiv og uforfalsket roots reggae med en energi og et overskud, der gør det både lækkert at lytte til, men også vil kunne sætte bål i ethvert reggaeparty.

Harmony byder på et frisk reggaepust med masser af lækre kvaliteter i musikken.

Stilmæssigt ligger de sig op af store reggaenavne som Steel Pulse, Third World og amerikanske Big Mountain, der da også gæsteoptræder på det forrygende 'Hard Road'.

Lige fra det første trommeslag på det indtagende åbningsnummer 'Take You There' er reggaefesten gået i gang og den stopper først 12 skæringer senere med det kærligt vuggende 'Stay Blessed'.

Albummet er produceret af House of Shem selv og mixet i Bob Marleys eget Tuff Gong Studio i Jamaica af den kendte reggaetekniker Errol Brown samt den Grammy Award vindende James 'Bonzai' Caruso, der tidligere har stået bag Damian Marleys monsterhit 'Welcome To Jamrock' og Stephen Marleys 'Mind Control'.

Bandet er kendt for sin sublime og velproducerede roots reggaelyd, men vover sig med succes også ud i dancehall periferien med nummeret 'Crazy' med DJ Sito, der også medvirker på det opløftende 'For You And For Me'.

Albummets fokus er lagt i de glade rytmer og de gammelkendte positive budskaber om kærlighed i alle aspekter, lovprisninger af Jah og kampen for frihed. Navnlig sidstnævnte får i nummeret 'Fighting For Freedom' en ny dimension med tanke på de kampe som New Zealands oprindelige beboere Maorierne stadig kæmper for at opnå de samme rettigheder som deres landsmænd.

Endelig skal fremhæves den fine reggaefortolkning af Lennon/McCartneys udødelige 'Let It Be', der med Carl Perkins i forgrunden assisteret af sønnernes smukke harmonier, reggae snare drums og saxofon solo leveres med en sjælden universel nerve og autensitet.

Vi kan kun håbe på, at vi en dag får mulighed for at opleve House Of Shem på vores breddegrader og med deres danske management Harmonics Group vil det måske lykkes.

Indtil da kan vi så bare glæde os over 'Harmony', hvor hvert eneste nummer er det som man i reggaekredse kalder 'a boom tune'.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA