x
Alex Vargas: Howl

Alex Vargas
Howl

Alex Vargas: Howl

GAFFA

Album / Tiger Music
Udgivelse D. 04.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det hidtidige cv og vejen ind i musikken for den i dag 26-årige Gentofte-dreng Alex Vargas er sådan set ganske konventionel; begyndte at spille guitar til mors plader som teenager, tog til London med en drøm og er nu på banen med en samling sange undfanget i samarbejde med sparringspartnere fra begge sider af Atlanten. Cool nok, men som sådan ikke garanti for noget som helst. Hvis det altså ikke var for stemmen.
 
For på det blot knap en halv time lange album møder vi en ualmindeligt overbevisende og sjælfuld vokalist, som er blevet sammenlignet med Robert Palmer og Steve Winwood og selv nævner Sam Cooke som et vokalt fyrtårn. 
 
Trods forvrænget elektrisk guitar og en stemme, som utvivlsomt kunne fungere fornemt i front for et regulært rockband, er Howl først og fremmest en sjælfuld popplade. Man kan beskylde det musikalske udtryk for at være en kende sikkert og "pænt" - samtidig med at det er svært ikke at lette på hatten for Vargas i højdepunkter som Settled in the Cold, Oxygen eller fortolkningen af Florence Welsch/Calvin Harris-skæringen Sweet Nothing.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA