x
Diverse kunstnere: The 30th Anniversary Concert Celebration (Deluxe Edition)

Diverse kunstnere
The 30th Anniversary Concert Celebration (Deluxe Edition)

Diverse kunstnere: The 30th Anniversary Concert Celebration (Deluxe Edition)

GAFFA

DVD / Sony Music
Udgivelse D. 06.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det var ikke just fordi, 51-årige Dylan stod på toppen af karrieren i 1992, hvor seneste studieudspil var den middelmådige Under the Red Sky, og den kreative revitalisering med Time Out of Mind stadig lå nogle år ude i fremtiden. Men det var 30 år siden, han havde albumdebuteret, og det skulle naturligvis fejres i stor stil. 

Nu får vi så den store aften i Madison Square Garden genudgivet i flere formater og med ekstramateriale – inklusive både uomtvistelige stjernestunder og mindre mindeværdige momenter. Skal vi koncentrere os om førstnævnte, er der tale om absolut glædelige gensyn med ikke mindst George Harrison, Dylan selv og en Lou Reed i sit es i Foot of Pride.
 
Ekstramaterialet inkluderer tre hidtil uudgivne og da heller ikke strengt uundværlige optagelser – mens vi heller ikke denne gang får den "Song to Woody," som hovedpersonen faktisk indledte sit sæt med hin efterårsaften i '92. Til gengæld er den ledsagende backstage-dokumentar et fint appendix til koncerten. Og er man Dylan-fan....ja, så er der ingen vej udenom. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA