x
Blodwyn Pig: The Basement Tapes

Blodwyn Pig
The Basement Tapes

Blodwyn Pig: The Basement Tapes

GAFFA

Album / Gonzo Multimedia
Udgivelse D. 12.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

"Hvis talent var garanti for massiv popularitet, ville Mick Abrahams være lige så kendt som Eric Clapton," indleder Dave Rees flot sine omslagsnoter til nærværende arkivudgivelse. Sådan forholder det sig som bekendt ikke: Efter uoverensstemmelser med Ian Anderson forlod Abrahams Jethro Tull i '68, og mens sidstnævnte siden gav os en stribe regulære rockklassikere, forsvandt Abrahams ind i obskuriteten – i al fald for en bredere offentlighed.

Her får vi en samling fine udgravninger fra BBC's arkiver, dækkende perioden 1969-74 med Blodwyn Pig og to afsluttende optagelser med Abrahams fra '96.
 
Ikke mindst de ældste optagelser lægger sig i deres både blues- og jazzinfluerede udtryk i forlængelse af det tidligste Jethro Tull, samtidig med at Abrahams viser sig som humorist med et vist zappask strejf. Nu var det naturligvis ikke udelukkende kosmisk uretfærdighed, som gjorde, at Blodwyn Pig aldrig blev et af sin tids tungeste navne. Hvilket ikke gør The Basement Tapes til en mindre relevant dokumentation af en af rockens interessante sidehistorier.
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA