x
Gavin DeGraw: Store Vega, København

Gavin DeGraw, Store Vega, København

Gavin DeGraw: Store Vega, København

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Der blev talt svensk, engelsk og selvfølgelig dansk rundt omkring mig, men især de to første sprog indikerede, at folk var kommet langvejs fra med forventningerne i top. Den 37-årige Gavin DeGraw står da også for et millionsalg i hjemlandet USA, og han har et stort publikum verden over som en singer-songwriter, der kan lidt af hvert. Han er sådan en type, der har været på The Late Show med David Letterman og The Tonight Show med Jay Leno. Såeh… joh, man kunne godt have ventet noget andet og mere de to første numre, der virkede som en spand koldt vand i hovedet. "Make A Move" var et lige-ud-ad-landevejen hit uden nævneværdigt indtryk. Og så den langsomme, slæbende "Heartbreak", som fik det hele til at gå i stå, før noget var kommet i gang.

Men SÅ, mine damer og herrer!

Manden foran et totalt stilsikkert band lagde sig lunt og sikkert i hårnåleswinget, lige fra monsterhittet "Chariot" gik i gang som tredje nummer. Og herfra begyndte hele aftenen sin færd mod at vokse ind i himlen.

En charmerende entertainer fik fællessangen i gang, så han nærmest så helt forbløffet ud selv. Fællesangen fortsatte i numrene "Run Every Time", "Who´s Gonna Save Us" og "Follow Through."

Det blev tid at fundere over, hvad der egentlig var mandens styrke:

  • En sublim sanger med nærmast nasalt særpræg, der ikke lyder som noget andet.
  • Et overblik, der også gav overskud til tydeligvis at nyde nuet uden at miste fokus og koncentration.
  • En sympatisk fyr med egen følsomhed, som folk har, hvis de helt bogstaveligt også har fået knubs: I 2011 blev han overfaldet af flere mennesker i New York og måtte på et længere hospitalsophold med brækket næse, hjernerystelse med mere, som krævede en stærk vilje til at komme videre med det musikerforløb, som han indledte som otte-årig indtil gennembruddet med debutalbummet "Chariot" i 2003, hvor man dengang stadig kunne sælge en million plader.
  • Men hans helt store styrke var det melodiske, som stod i front, da denne ballademager slog til igen.

Nu stod han så der på scenen i Store Vega og solede sig i den succes, et syngende og medlevende publikum var med til at holde i live - også efter det femte studie-album, "Make A Move", fra oktober 2013.

Men så stor succes kan man godt lade musikerne forlade scenen et øjeblik og give tid til lidt snak, uden det hele mister momentum.

Et lille intermezzo var historien om koncerten, som han så som 15-årig med Billy Joel. Den koncert satte ham i gang med karrieren, der nu krones med et samarbejde i USA med selvsamme Billy Joel.

Og så måtte vi lige have Joel-nummeret ""She´s Always A Woman".

Er der en lige linje?

Ja og nej.

Balladerne har Joel og DeGraw til fælles, men Gavin DeGraw har en nutidigt twist af det dybt rockende groove, som for alvor kom op til overfladen i "Every Little Bit" med beskidte guitar-riff, der ville have fået Joels efterhånden lidt ældre stampublikum til at udvandre.

Samme rå attitude kom frem i nummeret "I Don't Want To Be" og flere andre steder i koncerten, så vi bortset fra andet nummer ikke siden nærmede os sødsuppen.

Den kolde spand vand fra starten af koncerten var for længst fordampet i et svedende publikumshav, der fik, hvad de kom for, og kunne forlade Store Vega med store smil.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA