x

Alice Cooper
Super Duper Alice Cooper

Alice Cooper: Super Duper Alice Cooper

GAFFA

DVD /
Udgivelse D. 26.05.2014
Anmeldt af
Keld Rud

Instruktør Sam Dunn har med denne dokumentar begået intet mindre end et mesterværk. På knap halvanden time får han fortalt historien om Alice Cooper, så man som tilskuer bliver suget ind i fortællingen, hvilket ikke mindst skyldes, at han undgår typiske faldgruber, som andre dokumentarer af denne karakter ofte havner i.

Selvom Dunn bruger interviews med en lang række forskellige aktører, herunder hovedpersonen selv, optræder disse seancer aldrig på billedsiden. Man ser aldrig et midaldrende interviewoffer i en havestol. I stedet bliver arkivmateriale i form af film og fotografier, der på snedig vis bliver vakt til live, brugt i rå mængder.

Selvom fortællingen på mange måder er typisk: Nogle unge mænd stiler mod berømmelsens tinde, opnår succes og ser efterfølgende bagsiden af medaljen, er Dunns fikspunkter det ikke. Albums og turnéer bliver forbigået, mens essensen trækkes frem: Alice Coopers grænsebrydende inddragelse af det teatralske i koncertsammenhæng og hans tvetydige, problematiske forhold til alteregoet i form af scenepersonligheden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA