x
Niclas Knudsen: Radio Timbuktu

Niclas Knudsen
Radio Timbuktu

Niclas Knudsen: Radio Timbuktu

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 13.03.2014
Anmeldt af
Ivan Rod

Kender man det anarkistiske (men disciplinerede) orkester, Ibrahim Electric, med dets særegent organiske, uhøjtidelige og skramlede miks af afro-beat, blues, funk, jazz og rock – dets virtuose, punkede og glædesfyldte tilgang til music – vil man helt sikkert også genkende stilen og genremikset på Radio Timbuktu – guitaristen Niclas Knudsens "solo-album".

Ibrahim Electrics guitarist er ikke i bogstavelig forstand gået solo, men har har – i hvert fald for en stund – fundet nye legekammerater. Musikken på disses nye udspil er umiddelbart i familie med Ibrahim Electrics, men man bemærker selvfølgelig alligevel – især – at Ibrahim Electrics Hammondorgel er blevet erstattet af tre brutale blæsere, ført af henholdsvis Jakob Munck Mortensen, Lars Vissing og Mads Hyhne. Og selvfølgelig, at positionen bag trommerne er blevet overtaget af Mads Andersen.

Radio Timbuktu er formodentlig – helt enkelt – resultatet af Niclas Knudsens trang til at blive længe oppe og fortsat lege. Og legen? Den er energisk og eminent udført. Musikken er medrivende, organisk, uhøjtidelig, skramlet og teknisk på meget højt niveau.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA