x
Bjarke Kirk & Kujonerne: Lever hvor vi bor

Bjarke Kirk & Kujonerne
Lever hvor vi bor

Bjarke Kirk & Kujonerne: Lever hvor vi bor

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 18.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Lige idet han intonerer sit debutalbum med nummeret Peronnen, ville det være så let at afskrive Bjarke Kirk som en eller anden mindre åndløs Peter Sommer-klon. Ikke bare fordi Kirk er en dansksproget sangskriver med rødder uden for hovedstaden, eller for den sags skyld fordi Sommer er så langt, denne anmelders fantasi rækker i forhold til sammenligninger. 

Nej, det er noget i selve den på én gang afmålte og hudløse vokal, og vel også noget med den smagfulde (rock-)backing, som her leveres af Get Your Guns Andreas Westmark og Mark Kühn fra Mont Oliver.

Og søreme om ikke Kirk så alligevel viser sig som et begavet bekendtskab med eget poetisk udtryk, efterhånden som albummet folder sig ud; i et reflekterende og ofte let vemodigt univers, ikke mindst når Kirk kigger over skulderen på et ruralt Jylland, som her får karakter af tabt barndomsland – lyt til den fine recitation Høst. Hvortil kommer fine, egentlige sange som Æblet falder ikke langt fra stammen eller eftertænksomme Fanget Eller Fri – en fornøjelse, ganske enkelt. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA