x
Paul Thomas Saunders: Beautiful Desolation

Paul Thomas Saunders
Beautiful Desolation

Paul Thomas Saunders: Beautiful Desolation

GAFFA

Album / Atlantic
Udgivelse D. 07.04.2014
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Debutalbummet fra Paul Thomas Saunders har været længe undervejs, og numre som On Wreckheads and the Female Form og Appointment In Samarra var at finde på hans debut-ep tilbage i 2010. Så det er velgennemarbejdet materiale, man får, med et ekstra løft fra Arcade Fire-mixer Craig Silvey, af typen sfærisk pop.

Og den nordengelske sanger og musiker hælder i sit lydbillede kraftigt i retning af synth-koryfæer som Jean Michel Jarre og ikke mindst Vangelis. Det er drømmende, bombastiske og lidt spacy pop-kompositioner. Sangtitler som A Lunar Veteran's Guide to Re-entry og Starless State of the Moonless Barrow taler vel nærmest for sig selv.

Det er skrøbeligt smukt, ikke ulig Kate Bush og Julee Cruise, men ender også med at flyde noget sammen. Næsten alle numre strækker sig over fem minutter eller mere og kører i identisk tempo med ens instrumentering. Det får i sidste ende Beautiful Desolation til at virke mere som et new age-soundtrack, eller pæn baggrundsmusik, end et markant selvstændigt værk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA