Medina: Arrogant

Medina
Arrogant

Medina: Arrogant

GAFFA

CD / A:larm Music
Udgivelse D. 03.04.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Som en anden Beyoncé har Medina uden varsel smidt en ny samling sange på gaden. Seks af slagsen er det blevet til, og det starter ganske lovende ud i det pumpede titelnummer, hvor vores hovedperson ikke sætter sit lys under en skæppe og godt sovset ind i AutoTune og dundrende, dragende beats proklamerer, at hun er "den eneste kvinde i DK, der kan få en hel fest til at gå i fucking stå, når jeg kommer ind ad døren som en pikmagnet". Cocky og effektivt. Kvaliteterne i gæstesolisten Højer Øyes enerverende indsats er imidlertid til at overse.

Cunnilingus-hyldesten Couchie er heller ikke ueffen, og de slibrige udmeldinger går glimrende hånd i hånd med den glinsende lydside. Falske Mennesker savner de øvrige sanges friskhed og flabede overskud og føles som en overflødig udmelding i en ellers legesyg omgang, der emmer af overskud. Produktionen på Isboks er krystalkold og lever fint op til titlen, mens tekstsiden ikke er noget at skrive hjem om. De to Strip-numre viser forskellige sider af Medinas univers, og vi kommer både omkring (strip)klubben og hjem i soveværelset, mens Kidd med sin fesne babystemme og uden fornemmelse for flow sørger for, at tæerne krummes og morgenmaden genbesøges med linjer som "mine klunker pakket i din kalendergave" og "lad mig sørge for, at den fisse er bekvem". Godt, han er gået hen og blevet en seriøs kunstner...

Alt i alt lever Arrogant op til titlen, og det er med få undtagelser en samling gedigne numre, der sammen med den nylige succes med Jalousi-singlen og live-albummet Tæt På kunne bringe Medina tilbage i en førerposition i dansk musik. Ærgerligt er det, at gæstesolisterne lever ikke op til Medinas egen standard, men det ville vel egentlig heller ikke være særlig arrogant at invitere nogen indenfor, der kunne risikere at overstråle ballets dronning. Et skridt i den rigtige retning for Medina, der dog gerne må skære ned på gæstelisten næste gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA