x
Jamaica: Ventura

Jamaica
Ventura

Jamaica: Ventura

GAFFA

Album / Control Freak
Udgivelse D. 31.03.2014
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Den er fed, den grundlæggende basfyldte, tunge sound med det lette, svævende guitarstrøg højt over, som Jamaica har tilegnet sig som signatur. 

En sprængladt håndgranats-signatur, som de også havde på debuten, men dengang ikke trak splitten lige så målrettet melodiøst på. Det har ændret sig på dette, deres andet album, der kommer tre år efter første udspil.  Gode hooklines flyder i højere grad op til overfladen flere steder, fordi duoen formår at brede en god forståelse for poppens grundskelet ud over flere sange end tidligere.

I deres opdaterede electropop-genre med enkelte smut tilbage til softrock fra 80'erne er det en vigtig dispositionslære, at vellykkede skæringer ofte bygger på melodiøse, typisk repetitive, lyttervenlige radiobidder. Og det har de dyrket.

Selv om stemmerne fortsat er mere neutrale end bemærkelsesværdige, varierer duoen deres touch. Ikke mindst bakket op af den kompetente producer Peter Franco (Daft Punk). Tjek sangene Ferris Wheeler og Same Smile, der viser enkelhed og melodiøs tæft. Få 80'er-flashback på Ricky eller tons derudad på Turbo og nyd Goodbye Friday. Særligt anden halvdel af albummet fænger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA