x
Lily Allen: Sheezus

Lily Allen
Sheezus

Lily Allen: Sheezus

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 05.05.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter en pause fra musikken har den kære Lily Allen valgt at beskæftige sig med andet end børn og bleskift, og hun er tilbage med en række musikalske iagttagelser om alt fra sine kvindelige kollegaer til de folk, der er født med en sølvske i munden.

Når Allen nu vælger at henvise til Kanye Wests mesterlige Yeezus-album i titlen på sit eget udspil, skulle man synes, det burde forpligte på det musikalske plan, men her er det en noget uinspireret (t)omgang, vi møder.

Den bevidst overdrevne brug af autotune på L8 CMMR er – som teksten – ganske morsom, men godt lyder det altså ikke, og helt galt går det på Air Baloon med en melodi, der er så klæbrig, at tyggegummipoppen når kvalmegrænsen, allerede før det første intetsigende "Na na na na na na" er forbi. Og så hjælper det ikke at namedroppe hverken Kurt Cobain eller Elvis.

Som altid leverer Lily Allen en håndfuld gode punchlines, som når hun adresserer objektiviseringen af kvinder i moderne popmusik på Hard Out Here (""Forget your balls and grow a pair of tits") og de folk, der er de rene verdensmænd og badasses, når de puster sig anonymt op bag tasterne på nettet, men i virkeligheden er halværgerlige eksistenser uden bedre at tage sig til: "I don't like girls, they're kinda silly – unless of course they want to play with my willy". Dog er der lidt længere mellem snapsene end tidligere.

Life For Me, URL Badman og Silver Spoon Here er klare højdepunkter på et comeback-album, der desværre ikke lever op til tidligere tiders bedrifter. Lad os håbe, Allen kommer stærkere og mere inspireret tilbage næste gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA