x
Kelis: Food

Kelis
Food

Kelis: Food

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 22.04.2014
Anmeldt af
Sohail Hassan

Kelis, som ellers havde mistet sig selv i elektro-dance, er tilbage i fuld form og disker på sit nye album op med et måltid af svedig retro-lydende soul, funk og stille pop. Ikke mindst pga. produceren Dave Sitek (kendt fra TV On The Radio og The Yeah Yeah Yeahs), der har produceret hele albummet, og det er indspillet i hans hjem i L.A. Hans produktioner og Kelis' til stadighed rå og sexede vokal klæder hinanden godt. 

Middagen starter med Jerk Ribs, der klart er det kraftigste funk-udspil fra Kelis i lang tid. Derefter følger en række mere stille melodiske pop-numre, der alle har et lækkert retro soul-feel med bl.a. horn-arrangementer og ikke-programmeret musik af levende musikere. Halvvejs inde bydes der på nummeret Hooch, som rammer plet med sine coole funky rytmer og skarpe horn. Stilen fortsætter på det efterfølgende Cobbler og det let rockede Friday Fish Fry, hvor Kelis' vokal får lov at være rigtig fræk og soulet. En fryd for øret. På nummeret Rumble svinger måleren igen op over gennemsnittet. Slæbende støvet tonstungt beat med en drilsk pianomelodi, prikkende horn, fængende omkvæd og så Kelis' sandpapirsvokal.

Selv om albummet gennemgående er meget musikalsk, og Siteks lyd giver Kelis' skønne vokal den perfekte indramning, er det alligevel kun de nævnte numre, som rejser øjenbryn. Resten er værd at lytte til og kun enkelte steder decideret kedelige. Denne tilbagevenden til det soulede og funky er meget velkommen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA