x
Yes: Live Hemel Hempstead Pavillion October 3rd 1971

Yes
Live Hemel Hempstead Pavillion October 3rd 1971

Yes: Live Hemel Hempstead Pavillion October 3rd 1971

GAFFA

DVD / Respect
Udgivelse D. 15.04.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Tilbage i start-/midt-70'erne blev Yes regnet som noget af det mest progressive rockmusik, man kunne opdrive. Og det var de også, fortæller denne interview- og live-dokumentar fra 1971 – i små bidder.

Med keyboardspiller Rick Wakeman som seneste tilføjelse kunne den på dette tidspunkt tre år gamle gruppe for alvor strække ud fra den smukkeste lyriske pop over kantet rock og fusion til det mest symfonisk komplekse. Steve Howe (guitar), Chris Squire (bas), Bill Bruford (trommer), Wakeman og engle-stemmen Jon Anderson: Alle hamrende skrappe ekvilibrister – og instrumentale forbilleder den dag i dag for mange. Alle opsatte på at afsøge nyt - her lige før udgivelsen af "Fragile - og med et vågent publikum til at følge dem hele vejen, som klippene også vidner om.

Minus-siden: Omslaget sælger dvd'en som koncert, men det ér en gammel BBC-udsendelse med små-klip og interviews. Fulde musikstræk savnes i den grad. Som del af større Yes-pakke ganske interessant, men med blot 23 minutters indhold er det reelle salgspotentiale nok til at overse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA