x
Pixies: Indie Cindy

Pixies
Indie Cindy

Pixies: Indie Cindy

GAFFA

Album / Target Group
Udgivelse D. 28.04.2014
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Efter hele 23 års albumpause er der omsider et nyt fuldlængde-udspil fra den stilskabende støjpop/rock/surf-gruppe Pixies. Samtlige numre har dog været udgivet på de tre ep'er og ene single, Boston-bandet har udgivet det sidste trekvarte år, så overraskelseseffekten er begrænset, men orkestret har dog byttet lidt om på rækkefølgen af sangene.

Indie Cindy lægger dermed ud i forholdsvis højt tempo med den eksplosive What Goes Boom, hvor guitarerne syder som flammekastere. Sangen rummer dog også mere afdæmpede vers, og dermed er gruppens velkendte vild/rolig/vild-dynamik, som var en stor inspirationskilde for Kurt Cobain, intakt. Vi genfinder den i blandt andet titelnummeret, et af albummets højdepunkter, hvor to andre kendetegn, surfguitaren og sanger og sangskriver Black Francis' rablende ordspil ("I'm the burgermeister of Purgatory", "you put the cock in cocktail") får masser af taletid. Og så skriger Black Francis' herligt igennem i slutningen af den tunge Blue Eyed Hexe.

Overordnet er Pixies anno 2014 dog lidt mere afdæmpede og eftertænksomme end i de unge år i slut-80'erne og start-90'erne. Sangene er også længere, og Indie Cindy fremstår ikke som et tæppebombardement af træfsikre knaldperler på linje med tidlige mesterværker som Surfer Rosa og Doolittle. Snarere er Pixies nu næsten voksne og følsomme, men dog alligevel så tilpas sprælske – og sangene så velskrevne – at gamle fans ikke vil blive skuffede. Nye lyttere bør dog begynde med bagkataloget.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA