x
Diverse kunstnere: Eric Clapton guitarfestival Crossroads 2013

Diverse kunstnere
Eric Clapton guitarfestival Crossroads 2013

Diverse kunstnere: Eric Clapton guitarfestival Crossroads 2013

GAFFA

Blu-ray / Rhino Atlantic
Udgivelse D. 14.03.2014
Anmeldt af
Henrik Friis

Hvert tredje år samler Eric Clapton gamle og nyere venner for at samle penge ind til sit rehab-projekt Crossroads – i april 2013 i New Yorks Madison Square Garden, og mindet er 45 numre og utalligt mange flere musikere med kun et fællestræk: Glæde ved guitar-spil – fortrinsvis det blåtonede.

Resultatet er skiftevis godt og mindre ophidsende som de fleste af den slags gilder. Man nyder at høre Robert Crays, Taj Mahals og Keb' Mos nerve, og hygger sig ved endnu et B.B. King-gensyn – mens Sonny Landreth, Earl Klugh og jazzens Kurt Rosenwinkel minder en om, hvor anderledes en guitar også kan spilles.

Men mens Clapton selv kører i fint gear koncerten igennem i skiftende konstellationer, er flere af besøgene tvivlsomme, og henholdsvis Keith Richards' og Robbie Robertsons visitter er kun af navn. Ikke af gavn. Faktisk er nogle af de stærkeste minder band-optrædener. F.eks. Los Lobos, og ikke mindst seje Allman Brothers Band, som med guitar-esserne Warren Haynes og Derek Trucks klart fortæller, hvorfor jam-orienteret musik ikke kun hører fortiden til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA