Pligten Kalder: Du skulle have været der igår!

Pligten Kalder
Du skulle have været der igår!

Pligten Kalder: Du skulle have været der igår!

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 18.04.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er syv år siden, at Johan Olsen og Torben Steno under navnet Pligten Kalder udgav en enkelt, eponym ep. Siden har de føjet Peter Jessen til på klarinet og sax, og er nu klar med deres første album – en stynet strejfer, som sender hilsner til både Waits og – vi kommer ikke uden om det – Gasolin' på sin slingrende slentren fra et københavnsk natværtshus til dine højttalere.

Det musikalske udtryk spænder fra søsyge cabaret-takter over anakronistisk rock'n'roll til natblå ballader som Tiden Kalder og Hvorfor Er Jeg Ikke Død, hvor vi nærmer os den berømte højere enhed: "Og så er det ud til et lille hvæs / og ind i en stjernekreds / af mænd som står fast på ingenting / og som knap kan gå i ring."

Jessens jazzede bidrag giver mening oven på Stenos bærende orgel, og Olsens på én gang ramsaltede og følsomme sangforedrag bringer de poetiske tekster hjem på indimellem ganske umiodståelig vis. Pligten kalder – og som anmelder er det min ydmyge pligt at meddele, at trioen her har begået et fornemt album – helt på tværs af tidens strøm.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA